Skolfakta

Fakta om Kristinebergsskolan

Kristinebergsskolan är en av Kungsholmens kommunala grundskolor med ca 530 elever i årskurs förskoleklass-6.

Skolan är vackert beläget på kullen bredvid och nedanför Kristinebergs tunnelbanestation. Skolan är idag förlagd i de två flyglarna som tillhörde Kristinebergsslott med anor från 1860-talet och under de senaste åren har de tidigare slottsflyglarna totalrenoverats för att möta det framtida elevunderlaget.

I samband med ombyggnationen (hösten 2012- våren 2013) bytte skolan namn från Kullskolan till Kristinebergsskolan. När renoveringen var genomförd fick skolan en lokalkapacitet att ta emot över 500 elever. Skolan växer och går mot att bli en treparallellig skola.

I Kristinebergsskolans natursköna omgivning finns tillgång till Äppelparken och andra grönområden som används i den dagliga verksamheten. Skolans skolgård har belagts med konstgräs och intill skolgården finns en härlig lekmiljö som inbjuder till lek och rörelse.